Välkommen till vår Rasklubb!! 

Rasen Hollandse HerdersHond består av tre hårlags varianter Korthår, Långhår, Strävhår och här finner ni information om rasen, klubben, ekipage, våra aktiviteter och lite annat smått och gott!!

Nyfiken på hur vår ras ser ut? -Ta en tur till vårt BildGalleri där finns många foton på Holländaren i all dess former i både aktivitet och passivitet!!

Intresserad av rasen? -Se vår sida om våra Uppfödare och framtida kullar!

En allsidig brukshund -Hollandse HerdersHond!

images (2) Välkommen in......images (3)

images (8)

 

 

Planer inför 2019!!
Rasmästerskapet för hollandse herdershond kommer även nästa år gå av stapeln i Upplandsregionen (plats är ännu inte fastställt) 
Det kommer bli ett ännu större arrangemang än i år med såväl rallylydnad, lydnad, sök, spår, rapport, skydd och IPO!

http://sbktavling.se/competitions/28938 Lydnadsklass
http://sbktavling.se/competitions/28939 Rallylydnad
http://sbktavling.se/competitions/28941 Bruks
http://sbktavling.se/competitions/29204 IPO

Vi kommer samarrangera detta SM tillsammans med rasklubben för belgiska vallhundar och hoppas på att många holländare och belgare ska anmäla sig

 

                        rhh  Kallelse till Årsmöte för

        Rasklubben för Hollandse Herdershond

 

     Västerås Brukshundklubb

     söndag 24/3 2019 kl 13:00

 

Kl 10:00 före årsmötet bjuder vi in till en intressant föreläsning. Mera info om detta kommer.

 

Sedvanliga årsmöteshandlingar kommer att finnas tillgängliga att rekvirera från klubben senast den 1 mars, samt på hemsidan

.

Vid årsmötet kommer också alla priser till årets Holländare att delas ut. Den vinnare som deltar vid prisutdelningen får en särskild minnessak.

 

Stort tack till er alla för era insatser under 2018. Våra funktionärer har ordnat tävlingar och rasmästerskap, fixat ett välbesökt sommarläger och ordnat med en monter på stora Stockholm. Mycket ideellt arbete som förtjänar att omnämnas. Vi är alla stolta att visa upp vår underbara ras. RHH önskar er trevliga helger och ser fram mot ett spännande 2019.

 

 

 

 

 

 

 

 

      Önskar Styrelsen RHHrhh

 

Hej Mitt namn är Evelina Kess och jag studerar Animal Science vid Sveriges lantbruksuniversitet i Uppsala. Jag gör just nu mitt masterarbete och har valt att undersöka personligheter hos hund. Jag vill undersöka om hundarna skiljer sig i sitt vardagliga beteende, beroende på vad deras uppgift i vardagen är. Jag kommer även titta på om det finns någon koppling mellan beteende och hur framgångsrik en hund är inom IPO. För att genomföra denna studien behöver jag hundägares hjälp att svara på lite frågor. Raserna jag valt att undersöka är tysk schäfer (normal), belgisk vallhund malinois och hollandse herdershond (KH). Enkäten är anonym och registreringsnummer på hundarna behövs bara för att vi ska kunna matcha enkätsvar med MH resultat, samt försäkra oss om att alla svar vi får in gäller hundar av de raser vi är intresserade av att undersöka. Vi kommer enbart att redovisa generella resultat, inte enskilda svar. I våra rapporter kommer man alltså inte att kunna se resultatet från någon enskild hund, eller från hundar som kommer från en viss kennel.

För att vi ska kunna få det bästa resultatet behöver vi få in så många svar som möjligt så därför undrar jag om rasklubben skulle kunna tänka sig hjälpa till genom att dela länken till min enkät via sin hemsida. Jag har bifogat länken nedan samt en liten infotext till den. Har ni några som helst frågor går det bra att kontakta mig via mail, evss0001@stud.slu.se. Tack på förhand!

Infotext:

Som en del i ett projekt kring mentalitet hos tävlingshundar genomförs nu en enkätundersökning för att kartlägga hundars beteende i vardagslivet. Studien omfattar endast hundar av raserna: belgisk vallhund malinois, tysk schäferhund och hollandse herdershond kh. Det går bra att fylla i enkäten även om hunden inte lever längre. Med hjälp av frågorna i frågeformuläret kan du beskriva just din hunds typiska beteende i olika situationer. Frågorna tar ca 20 minuter att besvara. Du behöver inte vara hundens registrerade ägare. Det viktigaste är att det är en person som känner hunden väl och vet hur den brukar reagera i vardagen. Ju fler som svarar på enkäten, desto bättre bild kan vi få över hundars vardagsbeteende i just din ras. Därför är just Ditt svar viktigt! För att komma till enkäten vänligen följ länken nedan.

https://www.netigate.se/a/s.aspx?s=608855X132469510X24458

Vi kommer enbart att redovisa generella resultat, inte enskilda svar. I våra rapporter kommer man alltså inte att kunna se resultatet från någon enskild hund, eller från hundar som kommer från en viss kennel. Har du mer än en hund behöver du fylla i en enkät per hund. Har du några frågor kan du kontakta Evelina på epost: evss0001@stud.slu.se Länk till undersökningen:

https://www.netigate.se/a/s.aspx?s=608855X132469510X24458

Mvh Evelina Kess